Stabiliteit in productiviteitsperceptie en beleving van de werkomgeving

Uit de donderdag gepresenteerde NFC Index ® Werkomgeving 2018 blijkt dat de productiviteitsperceptie en de beleving van de werkomgeving de laatste drie jaar constant bleven ondanks de negatieve verhalen in de media over drukte op de werkplek, open werkplekken en werkindeling. De gemiddelde bezettingsgraad van de werkplek toont een lichte daling van 51% naar 46%.

De werkomgeving

De werkomgeving is meer dan alleen vierkante meters en een werkplek; het is de optelsom van ruimte, soorten werkplekken, bezettingsgraad en ruimtebeleving. Daarnaast is het een plek waar je productief moet zijn én je goed moet voelen. De werkomgeving is daarom niet alleen ratio maar zeker ook emotie.

De NFC Index ® Werkomgeving 2018 geeft inzicht in de grootte van de werkplek in relatie tot de gemeten factoren trots, productiviteit, werkplekbeleving en bezettingsgraad (gemiddeld en piek). In de NFC Index Werkomgeving worden de belangrijkste kwantitatieve inzichten van de werkomgeving gebundeld om integraal inzicht te verschaffen over de ontwikkeling van de werkomgeving in Nederland. Deze ontwikkeling is zichtbaar gemaakt over de jaren 2016, 2017 en 2018.

Samenwerking

De NFC Index® Werkomgeving wordt samengesteld in samenwerking met Colliers International, Leesman en Measuremen.

Klik hier om het volledige jaarbericht in PDF te downloaden