De winnaars werden bekendgemaakt tijdens Benchmark XL, het grootste benchmark event van Nederland voor professionals uit het facilitaire vakgebied. Ruim 100 Facilitair Managers en hun teamleden kwamen dit jaar naar Fort Voordorp in Groenekan om het evenement bij te wonen. Benchmark XL wordt georganiseerd door NFC Index en Colliers International. Zij presenteren jaarlijks een benchmark waarin de facilitaire kosten binnen organisaties worden vergeleken.

a.s.r. won de prijs voor de Beste Integrale Prestatie en versloeg de twee andere genomineerden: De Alliantie en FrieslandCampina. De jury vindt dat “a.s.r. haar schaalgrootte goed weet te benutten. Opvallend is het uitgebalanceerde karakter van de kosten met resultaten die bijna over de hele linie lager zijn dan de markt. Dit verdient zonder meer een compliment.”

Paul Hartenberg, Manager Huisvesting van a.s.r. nam de prijs in ontvangst. "a.s.r. is trots op het winnen van de Benchmark XL Award. De prijs toont aan dat wij op de goede weg zitten met onze kosten en dienstverlening voor onze interne organisatie.”

De prijs voor de Meest Verbeterde Prestatie ging naar Hogeschool Windesheim. De jury constateert dat “ten opzichte van vorig jaar meer mensen zijn gehuisvest op hetzelfde aantal vierkante meters, waardoor de beschikbare ruimte efficiënter wordt benut. Ondanks de grote stijging van het aantal studenten zijn de kosten voor de dienstverlening gedaald zonder dat het niveau van de service grote wijzigingen laat zien. En dat is knap.” In deze categorie waren ook ABN AMRO en APG genomineerd.